Over Bovenwater

Kittenopvang Bovenwater bestaat alweer 22 jaar en in die tijd hebben wij al talloze kittens een nieuw baasje en thuis kunnen geven. Ik (Luciën Pouw) ben een echte kattengek, altijd al geweest. Mijn man (Chris) en ik wonen in een landelijk gebied in het groene hart van Nederland. Kitten-opvang doe ik uit liefde voor het dier, het is echt een behoorlijk uit de hand gelopen superhobby! Zo'n 23 jaar geleden kreeg onze eigen kat een nestje kittens. We konden ze zelf niet houden, dus heb ik ze in een lokaal krantje gezet. Ze waren zo vergeven.

 

In die tijd hoorde ik dat er her en der in de omgeving veel nestjes jonge kittens waren. De mensen wisten niet waar ze de beestjes kwijt moesten, dus gebeurde het vaak dat de kittens met een steen in een zak werden gedaan en dan hup, zonder pardon: "Onderwater". Ik vond dat verschrikkelijk en ben in de buurt rond gaan vragen of ik misschien goede huisjes voor de poesjes en katjes mocht zoeken. Dat vonden veel mensen een goed idee, en zo is toen in 1993 Kittenopvang Bovenwater ontstaan.

 

 

 

Professionele zorg gegarandeerd!
Al snel was in de wijde omtrek bekend dat ik de kittens vrij makkelijk kon plaatsen en dus kregen we telkens meer nestjes aangeboden. En tja, van het een kwam het ander. Het werd steeds drukker, dus hebben we de schuur achter in de tuin omgebouwd tot mooie kitten-verblijven. We hebben een HKB diploma, de nodige vergunningen en geweldige hulp van vrijwilligers. Ook dierenartsen uit de buurt helpen graag mee om onze kittens een goede start te geven. Door deze samenwerking komen de jonge poesjes en katertjes die in Kittenopvang Bovenwater worden ondergebracht over het algemeen goed terecht.

 

 

 

Sociale, gezonde en zindelijke kittens
Wij nemen alleen gezonde en/of verweesde poesjes aan. Na binnenkomst worden de katjes op gezondheid nagekeken, ontwormd en ontvlooid. Zo nodig brengen we ze met de fles groot. Ze krijgen een lekker plekje tussen de andere katjes in onze mooie kittenverblijven en we letten er goed op of ze zindelijk zijn en goed eten. Daarnaast is het belangrijk dat ze lief en sociaal zijn. Doordat ze met elkaar zijn en veel contact hebben met de verzorger,  raken ze snel gesocialiseerd en zijn de poesjes erg speels. En dan wordt het tijd voor adoptie...

 

 

 

Bijdrage voor poezenpot bij meenemen kitten
Ons motto is: 'De ene poes redt de andere poes.' Bij 't afhalen van de poesjes vragen we u daarom om een bijdrage van € 55,- voor de poezenpot. Hiermee betalen we zoveel mogelijk van de dagelijkse kosten, zoals eten, drinken, speeltjes en kattegrit. De dierenartsarts-, advertentie- en onderhoudskosten voor de opvang betalen we ook uit dit potje.

 

 

 

Tevreden klanten
Veel mensen komen voor een tweede of derde keer terug voor één of meerdere kittens. Zo hadden we laatst een klant die na 13 jaar weer op de stoep stond. Haar eerste poes was overleden en ze vertelde ons dat ze zo tevreden was met hun vorige maatje, dat er geen moment twijfel was waar ze de opvolger zouden halen. Wilt u ook uw poezenverhalen delen of de ervaringen van andere poezenliefhebbers lezen? Bekijk dan ons vernieuwde gastenboek.

 

 

 

Uw donatie is van harte welkom  
Zoals u wellicht begrijpt, zijn er flinke kosten verbonden aan de opvang van onze kittens. De poezenpot – de vergoeding die we ontvangen voor de afgehaalde kittens – dekt slechts een gedeelte hiervan. Helaas lukt het ons niet om van deze inkomsten alles te betalen, dus leggen we wat bij uit eigen zak.

 

Om zoveel mogelijk kittens op te kunnen vangen, zijn we afhankelijk van donaties. Draagt u onze kittens een warm hart toe? Wilt u ons steunen in onze missie om de katjes een goede opvang te geven en een eerlijke kans op een mooi en lang leven? Neem dan contact met ons op of stort een bedrag via onderstaande gegevens. Alle beetjes helpen de beestjes. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!

 

IBAN: NL03 RABO 0301180830
t.n.v. L.M. Pouw - Hogenboom
o.v.v. Donatie Kittenopvang Bovenwater

 

Vrienden van Bovenwater

 

Dierenkliniek Het Leidse Land

Hermelijnvlinder 36

2317 KC Leiden (merenwijk)

tel: 071-5220513

 

Dierenartsenpraktijk Het Leidse Land

Rembrandt van Rijnsingel 33

2371 RB Roelofarendsveen

tel: 071-3312540

 

Pets & Co Beestenboel

Noordplein 33

2371 DA Roelofarendsveen

tel: 071-3317010

 

•    Dierenbescherming Nederland

•    Cattery MajorTess Pixie-bobs

•    Cat's Naturals - De Kattentrapeze

•    Betty's Winkel - Kattenkado's

•    Kattendomein - alles over katten

•    Kittenpagina.com

•    Baasje Gezocht

•    Stichting Pets Paradise Holland

•    KARWEI - Roelofarendsveen

•    Alkemade.uwpagina.nl

•    Website Welkoop – Boerenbond

 

 

Geïnteresseerd in een linkruil? Neem dan contact met ons op en doe een leuk voorstel.